уторак, 21. септембар 2010.

Septembar

"Ne morate nikuda da žurite. Neka vam ova diploma stoji, ukoliko Vam nekada u životu zatreba . . ."
Ako sam ikada posumnjala u svrsishodnost doktorskih studija, sada samoj sebi izgledam smešno. Stojim pred ogledalom i brojim do sto. Unazad. I dalje izgledam smešno.
Pokušavam da popravim situaciju skidanjem u negliže. Ali izgleda da ne uspevam. Hefnerove "Zečice" ne nose beli, pamučni veš koji trpi iskuvavanje na 90. I kome su zbog toga ivice malko olabavile. A osim toga zovu se "Zečice". Da nose moj model ušiju zvale bi se "Magarice".
A možda to i nije tako loša ideja - napraviti izbor za "Magaricu" i "Magarca". Svako ko se prepozna, može da se prijavi na foto-konkurs. Sve što je potrebno je dobra volja i odsustvo lažnog morala. Kandidati će se slikati u svojim omiljenim komadima donjeg veša. Jedini uslov je da se donji veš nalazi u posedu kandidata najmanje tri godine. Način održavanja - iskuvavanje u loncu, mašinsko ili ručno pranje, korišćenje omekšivača ili ne - reći će mnogo o "personality" kandidata, što će biti odlučujuće za njihov plasman na lestvici "Magaraca". Kao i izbor dezena i kvalitet. Recimo, šareni veš će odabrati oni koji žele da budu drugačiji. Beli veš je rezervisan za sitničare i cinike. A oni i imaju najviše razloga da se plaše šta će iz njega pročitati.
Uhranjenost i "podgrejanost" kandidata bi mogao da bude još jedan kriterijum za izbor "Najmagarca" i "Najmagarice". Konkurs će pratiti savremene trendove sa modnih pista, pa će najveće šanse imati oni kandidati koji namirnice biraju prema udžbeniku biologije za V razred osnovne škole. Takođe, što se kandidat ponaša prirodnije pred objektivom veće su mu šanse za pobedu. Maštovitost poze biće posebno ocenjivana. Recimo, kandidat se slika na radnom mestu u klasičnoj "doggy" pozi ispred šefovog stola. Naziru mu se karlične jamice i rebarca na leđima. Izgleda na prvi pogled nezainteresovano, ali svi znamo da bi se na pojavu šefa pretvorio u živu vatru. Gaće, mestimično istanjenje raznim trenjima, nesputano mu vise oko žilavih butina i govore o neopterećenosti potrošačkom pomamom za raznovrsnim deterdžentima i omekšivačima.
Pobednici konkursa bi dobili prigodnu nagradu u obliku malog falusa, delo akademskog vajara. I svečanu plaketu. Delo lokalnog štampara.
Gledam se ponovo u ogledalo. U belim boksericama koje započinju novi život nakon dugotrajne operacije promene pola u suknjicu, i brushalterom koji menja teksturu od kompaktne u mestimično rupičastu(što sve govori u prilog tezi da je veš hrabro tretiran najvišim dostupnim stepenima mašinskog pranja uprkos svojoj neotpornosti na iste), sa ispalim rebrima zaodenutim u stresnu slaninu na stomaku . . . ako ništa drugo, obezbeđena mi je duplerica za "Magaricu" meseca septembra.

Нема коментара:

Постави коментар